Vodič zdravlja i životnih veština | REIKI
15857
page-template-default,page,page-id-15857,theme-bridge,kc-css-system,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Reiki

Svaki čovek želi za sebe odlično zdravlje,  sjajnu karijeru ,harmonične porodične, prijateljske i ljubavne veze, mir u duši, radost..Lako je nabrojati jednostavne ljudske želje i potrebe. Za ostvarenje na ličnom i profesionalnom životnom polju, neophodno je da imamo dovoljno telesne i duhovne snage, emocionalnog mira i balansa. Osnov naše duhovne i telesne snage jeste Životna energija u nama. Koliko ćemo imati duhovne i telesne snage zavisi od toga koliko imamo energije.

 

Šta je Reiki?

 

Energija u nama se akumulira i kreće u energetskim centrima, poznatim kao čakre (točak,vrtlog).

Naša pluća udišu kiseonik, naše čakre „udišu“ , primaju Pranu (ki,chi), osnovnu svetlosnu jedinicu Energije Života, REI KI energije. Koliko su čakre ispunjene Pranom , toliko ćemo osećati mentalni i emocionalni balans, i fizičku snagu. Punjenje Pranom je potpuno prirodna pojava, od prvog udaha života. Energija se prirodno kreće i čovek je zdrav, radostan, smiren, „pun energije“.

Međutim, kretanje energije se stalno blokira mentalno-emotivnim obrascima, stresom, genetikom i spoljašnjim uticajima. Blokade i smanjeni protok energije rezultuju raznim telesnim simptomima, emocionalnim nemirom, uzburkanim mislima. Ukoliko dugo traju odvode u hronične fizičke promene.

Tradicionalna metoda koja dovodi  u balans sva tri nivoa, psihički, emocionalni i fizički snažnim punjenjem energijom je REIKI.

Reiki je priznata komplementarna metoda prevencije,dijagnostike i lečenja od strane SZO i Ministarstva zdravlja RS. Link-http://arhiva.zdravlje.gov.rs/showpage.php?id=216

Pojam komplementarna znači da se može primenjivati uz ostale metode klasične i integrativne medicine.

 

Kako Reiki deluje na čovekovo biće?

 

Reiki tehnikom se uvodi Reiki životna energija u energetski sistem čakri. Čakre nadalje predaju energiju čitavom biću. Kako je čovek kompleksno biće, postepeno će se puniti energijom svaki nivo čovekovog postojanja*.  Čovek doživljava energiju izuzetno prijatnom, smiruju se um i osećanja, obezbeđuje se dovoljno energije fizičkom telu i podstiču prirodne samoisceljujuće sposobnosti živog organizma.

 

Reiki ima blagotvorni efekat na celokupno biće.

 

*Čovek je biće uma, emocija, tela i duha. Danas je poznato, iz kvantne mehanike, da je sve čestica ili talas. Čestice i talas imaju svoju frekvenciju i vibraciju, sve se kreće i vibrira. Visoku vibraciju i frekvenciju čovek doživljava izuzetno prijatnom. Fizičko telo je materija i vibrira nasporije. Misli i emocije vibriraju brže, a duh najbrže. Reiki energija nabrže puni one delove bića koje vibriraju najbrže, i sporije one koji vibriraju sporije.

*

 

Kako se možemo energizovati?

Dovoljno energije možemo obezbediti ukoliko svakodnevno praktikujemo Reiki ili ukoliko primimo energiju Reiki tretmanom.